Home / алтернативна медицина / Одбележување на Месецот на хомеопатијата

Одбележување на Месецот на хомеопатијата

Со предавање на тема „Хомеопатијата при лекување настинка и грип“ што ќе се одржи денеска во Скопје на Природно-математичкиот факултет ќе биде одблежан Месецот на хомеопатијата.

homeopatija-300x212Хомеопатијата во Македонија е присутна во последните 15 години, а во светот над 200. Се заснова на принципот „слично се лекува со слично“. Предноста на хомеопатијата во лекувањето е што таа го лекува човекот, а не болеста.

Хомеопатијата при лекувањето ја зема предвид целокупната состојба на човекот, а особено е успешна во лекување многу автоимуни заболувања како алергии, витилиго, псоријаза, тробоцитопенија, реуматоиден артрит, Хашимото тироидитис во почетна фаза, пореметувања во развојот на децата и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top