Home / Болести и лечење / Никогаш не спијте на оваа страна – си го скратувате животот за 15 години

Никогаш не спијте на оваа страна – си го скратувате животот за 15 години

Овој доктор докажа дека доколу спиете на десна страна може да ви се загорчи животот.

Тој е доктор во најдобрите клубови во НБА кошаркарската лига, каде спаси неколку кошаркари од големи маки!spie

Истражувањето на лекарот што се однесува на начинот на спиење, на многумина може да му го подобри сонот. Доктор Џон Дилард е поранешен директор на „Плејер Девелопмент“ за НБА клубот Њу Џерси Нетс и објавил над 200 снимки и статии кои се однесуваат на подобрувањето на здравјето. Сега ни вели да внимаваме на тоа како спиеме и поентата е добро да се наспиеме, но не со лежење на десната страна.

Главна причина зошто треба да спиеме на нашата лева страна е бидејќи на тој начин му се помага на дигестивниот систем полесно да ја вари храната додека спиеме. Ако спиете на десна страна тогаш се изложувате на голем ризик да добиете киселини и враќање на киселина од желудникот. Тоа е затоа што стомачните сокови и киселините од желидникот на тој начин полесно продираат во вашиот хранопроводник во текот на ноќта.

Спиење на десна страна не е добро и поради лимфниот систем кој е важен дел од имуниот систем. Спиењето на левата страна помага глукозата, протеините и другите важни елементи да влезат во лимфниот систем побрзо. Ова исто така добро ќе влијае на вашето срце и слезината.

Според тоа ако целиот живот сте го поминале спиејќи на десната страна, крајно време е тоа да го промените.

Тој ве советува како да спиете и да не се будите, и притоа телото да ви остане здраво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top