Home / аларм / Никако ладна вода после јадење – еве што му прави на организмот

Никако ладна вода после јадење – еве што му прави на организмот

ladna voda

Сетете се што се случува кога со ладна вода ќе ја потурите тавата со маснотии во која сте пржеле. Исто се случува и во вашиот дигестивен систем.

Студената вода ги втврднува маснотиите од храната во стомакот кои сте ги конзумирале во текот на оброкот и ќе се создаде цврста маса од тоа.

Оваа маса од масти тешко се вари.

Кога ќе се судри со желудочната киселина маста се разбива и таквата мешавина се апсорбира во цревата пред цврстата храна.

Тука се таложи и ги блокира цревата и останатите органи и води до појава на рак поради нарушена функција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top