Home / аларм / Ни под разно мажите не би требало да го употребуваат овој витамин

Ни под разно мажите не би требало да го употребуваат овој витамин

Витаминот Е, ама само оној кој го пиете во таблети, ја зголемува можноста за рак на простата. Земате ли нормална доза на витаминот, од него нема да имате никаква полза, а ако земате поголеми дози, може да ви наштети.

vitmin_thumb_medium490_0

Таблетите на витаминот Е докажано го зголемуваат ризикот од рак на простата, покажа нова студија во Чикаго.

За овие истражувањата пишува Yahoo. Судијата ги следела мажите кои земале големи дози на витаминот.

До сега се сметало и препорачувало земање таблети на витаминот Е како превенција на оваа болест.

Витаминот Е го има во оревите, семките и растителните масла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top