Home / алтернативна медицина / Научен доказ дека може да се лечиме самите

Научен доказ дека може да се лечиме самите

Лиса Ранкин е име кое ќе го запомните денес. Причината за тоа е нејзиниот говор кој има големи шанси да ви ги покаже научните докази за плацебо ефектот на нас.

lecenje samiЛиса дискутира за начинот на кој нашите мисли влијаат на нашата физиологија кога веруваме во нешто. Овој ефект е конкретен доказ дека телото има сопствен систем за поправање. Говорот е поддржан од истражување спроведено на 3.500 луѓе кои се болни од неизлечива болест како рак, ХИВ и сл.

Дали верувате дека имате моќ да се лечите самите?

Fakulteti.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top