Home / алтернативна медицина / Натопете ги врвовите од прстите во ладна вода – за 30 секунди ќе знаете дали сте здрави

Натопете ги врвовите од прстите во ладна вода – за 30 секунди ќе знаете дали сте здрави

Врвовите на прстите потопете ги 30 секунди во ладна вода. Доколку станат сини или бели, значи дека имате проблем со циркулацијата.

Значајната промена на температурата или стрес, може да предизвикаат грчење на крвните садови, кои носат крв до прстите, носот или ушите.

Како резултат на тоа овие делови од телото не добиваат доволно крв и може да утрнат.

Направете ја оваа постапка за да видите дали можеби ве демне потенцијален срцев удар, па потоа задолжително посетете доктор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top