Home / бабини рецепти / Натопете ги нозете во јогурт , ќе ги снема габичните инфекци од стапалата

Натопете ги нозете во јогурт , ќе ги снема габичните инфекци од стапалата

За борба противгабичните инфекции на ноктите на нозете може да искористите многу едноставен начин. Натопете ги во јогурт !

jogurt-300x211Обичниот јогурт кој соджи живи бактерии acidophilus е одличен лек против бактериите на стапалата, оние кои се развиваат меѓу прстите и кај ноктите.

Тие пријателски микроорганизми ги убиваат габичните инфекции. Инфицираните места може да ги третирате и локално односно едноставно да ги намачкате со јогурт и да ги оставите да се исушат.

Потоа само исплакнете со ладна вода. (немојте да употребувате јогурти со различни вкусови).

Eklinka.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top