Home / бабини рецепти / Најефикасен лек за инстантно сммалување на болката од убод на оса или пчела

Најефикасен лек за инстантно сммалување на болката од убод на оса или пчела

Пчелите, осите и стршлените ги дочекаа своите пет минути.Доколку ве боцнат, еве што можете да направите за да избегнете оток и да спречите болка.

ujed-yay_1405687018_670x0-670x325Земете таблета аспирин или андол, малку натопете ја и ставете ја на местото каде што е убодот. Држете ја минутка – две па тргнете ја.

Местото од убодот нема да биде видливо, чешањето ќе исчезне, а нема да се појави ни оток кој во други случаи умее да потрае и по неколку дни.

Проверено и ефективно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top