Home / алтернативна медицина / Мажи лесно можат да откријат дали имаат рак – со тест за бременост

Мажи лесно можат да откријат дали имаат рак – со тест за бременост

Многу години порано имав научено дека обичен тест за бременост, кој се продава во аптека, може понекогаш да даде позитивен резултат ако личноста што се тестира има канцер.

s-PREGNANCY-TEST-TESTICULAR-CANCER-largeПовикот до произведувачите на тестот потврди дека тоа е вистина: тестовите за бременост можат повремено да потврдат присуство на канцер. Тестот не е навистина веродостоен ако резултатите се негативни бидејќи тестот бара доста висок праг на хормони пред да прочита позитива.

Бремените жени лесно го постигнуваат тој праг, но луѓето со канцер не произведуваат неопходна доза хормони за да биде таа регистрирана од тестот. Но, ако тестот покаже позитива на небремена личност, тоа е високо веродостојно за откривање канцер. Бидејќи сум маж, си реков, позитивен тест-резултат за бременост ќе ми покаже што треба да знам. Го направив тестот и резултатот излезе позитивен. Тестот за бременост испитува присуство на хормонот ХХГХ (хјуман хрионик гонадитрофин хормон).

Тоа е истиот хормон чие ниво се зголемува кај пациентите со канцер. Но, во најголем број случаи нивото кај пациентите со канцер не е доволно високо да предизвика позитивен резултат на тестот.

Сетот за тестирање бременост во мојот случај покажа дека сум – труден.

Во мојот случај мојот хормон ХХГХ беше доволно висок за да покаже позитивен резултат. Така, јас, иако маж, освен повеќе од дузина дамки по телото, добив и позитивен тест за бременост. Нема цел, си реков, да одам на лекар зашто немам осигурување и пари за хемотерапија за третирање цврсти тумори, а имам повеќе од дузина видливи тумори. Којзнае колку има скриено во моето тело. Првата работа што лекар ќе посака да ја стори е да исече дел од повредите за да ги испита патолог. Имав прочитано дека сечењето дел од туморот го активира неговото проширување.

Затоа се одлучив за природен лек – и целосно го излечив ракот.

Повеќе на – БабинЛек.ком

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top