Home / алтернативна медицина / Лимон и сода – силна замена за Хемотерапија

Лимон и сода – силна замена за Хемотерапија

За лимонот веќе е докажано дека има силни анти-канцерогени својства. Освен тоа има и многу други полезни својста. Има многу силен ефект врз цисти и тумори. Ова растение лекува од рак, тестирано е на сите видови рак, а ако се додаде и сода бикарбона ќе биде уште подобро, зошто со тоа ќе се нормализира РH вредноста на телото.

limon.jpg-500Лимонот поседува и многу силен анти-микробен ефект со многу широк спектар на делување против бактериски и габични инфекции. Лимонот е ефикасен и против внатрешни паразити и црви, го регулира крвниот притисок и претставува моќен антидепресив, го намалува стресот и нервните кризи.

Интересен е изворот на оваа информација: Доаѓа од еден од најголемите производители на лекарства, кој вели дека после 20 лабораториски тестови извршени од 1970 година до сега, се докажало следново:

– Лимонот ги уништува карциногените клетки на 12 видови рак. Лимонот го спречува ширењето на карциногените клетки и има 10 000 пати посилен ефект од лекарства како Adriamycin, хемотерапија и наркотичните продукти.

И тоа што е уште поинтересно – овој вид на лечење со екстракт од лимон и сода, ги уништува само карциногените клетки и не ги засега здравите.

Болниот треба да пие сок од лимон со лажичка сода бикарбона. И се разбира, овој лек ги нема ужасните нус појави типични за хемотерапијата. Органскиот лимон е 100 пати поефикасен од лимонот одгледуван со вештачко ѓубриво и прскан со хемикалии.

Denesen.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top