Home / алтернативна медицина / Лек за проблеми со штитната жлезда

Лек за проблеми со штитната жлезда

Доктор Олег Торсунов ги советува сите кои имаат проблем со штитната жлезда, а посебно пациентите со намалена функција на штитната жлезда, да си помогнат себе си и на својот заболен орган така што ќе пеат.

stitna zlezdaТој вели дека штитната жлезда и воопшто целиот ендокринен систем е тесно поврзан со  човечките емоции, посебно со љубовните емоции. Штитната жлезда заболува кога личноста која силно преживува се што се случува, која на лошите постапки на другите одговара со чувства на длабока повреденост и огорчување. Негативните емоции остануваат како заледени во организмот, се собираат во штитната жлезда и таа почнува да се разболува.

Емоциите мораат да бидат подвижни. Ослободете се од собраните негативни емоции – пејте. Звукот многу лесно ги исфрла од организмот. Докторот Торсунов вели:

“Пејте. Пеењето ќе направи да попуштат емоционалните стеги во штитната жлезда. Јазлите во штитната жлезда ќе попуштат сами од себе. Пејте весели песни, без разлика какви проблеми имате и како сте расположени. Пејте со радост и со љубов. Константно пејте, радувајте се со другите, бидете среќни со другите и ќе оздравите!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top