Home / природен лек / Лек за испукани капилари – многу луѓе не знаат за него

Лек за испукани капилари – многу луѓе не знаат за него

Испукани ви се капиларите и ужасна појава под кожата, која не само што изгледа ужасно туку остава и други последици па се луствуваме неудобно и секогаш мораме да носиме долга облека. Жените најдобро знаат за што станува збор.

veniНа сета среќа постојат неколку начини да се решите со помош на неколку состојки кои сигурно ги имате дома, ние ви преставуваме два начина:

Првиот начин со помош на млад домат, кој е потребен да се исече на ситни коцкички, и подредете ги малите коцкички на тоа место акде имате испукани капилари. Добро обрнете внимание да кроистите млад, а не зрел домат.

Парчињата од младиот домат потребно е да се држат од 2-3 минути, потоа кожата премачкајте ја со некоја хидрантна крема. Постапката е потребно да се повтори во наредните 10 дена.

Вториот начин е со користење на јабоков оцет кој ќе го нанесете на местата каде имате испукани капилари. Потребно е 3 пати на ден да се нанесе јаболков оцет и така во анредните 3-4 седмици. Бидете внимателни со јаболковиот оцет да не ставате на чуствителните делови бидејќи ќе може да ја иритирате кожата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top