Home / природен лек / Лек за Бронхитис

Лек за Бронхитис

Турмерикот се препорачува најмногу за Бронхитисот.

cajИзмешајте мала лажица турмерик и една четвртина лажица ќим [семки].
Подгответе ги како чај, а потоа оставете да се олади.
Пијте го помешано со мед.
Препорачливо е за новороденчиња заболени од бронхитис и за нив дозата да се движи до 20ml од овој напиток.

*Турмерикот [Turmeric] истовремено познат како куркумин е Индиски зачин.
Името го има добиено од латинскиот назив terra merita што значи заслужна земја.
Содржи минерални пигменти кои му ја даваат интересната боја.
Во одредени јазици е познат и само како жолт корен.

Bojana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top