Home / природен лек / Лек за артритис – растворот на Валтер Ласт

Лек за артритис – растворот на Валтер Ласт

walter-last-neu.200.0

Угледниот биохемичар, токсиколог, истражувач и автор на неколку книги за лечење со природни средства, Валтер Ласт е голем поборник на лечењето со боракс.

Како и бројни други авторитети, Валтер Ласт упорно истакнува дека бораксот е всушност двојно помалку токсичен од готварската сол што секојдневно ја консумираме.

Јасно, како и во сите други случаи, она што во мали количини е лек, во големи е отров.

При употребата на бораксот единствено важно е правилно да се подготви растворот и потоа да се употребува на правилен начин.

Една до врв полна чајна лажичка (5-6 грама) боракс се додава во 1 литар вода и добро се промешува с` додека бораксот целосно не се растопи.

Се препорачува да се зема едно чајно лажиче (5мл) од овој раствор еден до два пати дневно. Таа количина се додава во чаша вода и се пие во текот на оброкот.

borax

Во терапијата на потешките заболувања потребни се поголеми дози. Но начелно се почнува со мали дози од 3 до 5 мл, на секој час.

Ако дојде до непријатни нуспојави (како мачина, пролив, повишена температура), се намалува дозата, но не се откажувајте бидејќи резултатот нема да изостане.

Покрај тоа, препорачливо е значително да се зголеми внесот на течности, особено на вода со сок од лимон.

arthritisЗа надворешна употреба ( на пример за атлетско стапало) направете раствор на боракс во вода и нанесете го на болното место. Оставете да се исуши на кожата, не го плакнете.

Ако почувствувате сувост на кожата, нанесете алое вера гел или некое природно масло. Понекогаш е доволен и само еден третман за да се излечи атлетското стапало. Се подразбира дека со бораксот треба да се ракува во склад со здравиот разум и да се внимава неразредениот боракс да не дојде во допир со очите или со рани како што се исечениците и изгоретините.

Освен ова, под услов да се користи правилно, бораксот е безбеден за човековиот организам.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top