Home / бабини рецепти / Лек против болки во ушите

Лек против болки во ушите

Лечењето со јаболков оцет, се врши на оној начин, што после пливањето или капењето, се плакнат ушите со раствор од јаболков оце и вода, во однос 1:1.

stapcinja za usiПотоа се капнуваат неколку капки загреан јаболков оцет, во затнатото уво, па се чисти ушната школка за да се олесни навлегувањето на течноста, и се навалува главата за да излезе течноста и обратно. Постапкава се повторува 2-3 пати на ден, додека калта не се раствори.

Друг начин на чистење на ушниот канал е напарувањето. Тоа се прави со загреан јаболков оцет и вода, во однос 1:1, и држење на увото над пареата 2-3 минути (најубаво е да се искористи инка, насожена со потесниот дел кон увото). И оваа постапка треба да се повтори 2-3 пати на ден.

Внимателно со загревањето на јаболковиот оцет. Немојте да се попарите. Загрејте го да биде млак и да не ве изгори.

Боза.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top