Home / алтернативна медицина / Лечење со валкање во сено

Лечење со валкање во сено

За разлика од вообиучаените услуги на светските спа центри едно лекувалиште во јужен Тирол, на северот во Италија, нуди нешто сосема оригинално, валкање во сено.

seno lekСопствениците на спа центарот „Naturoase Stegerhof“ во местото Труден тврдат дека тркалањето во сено има моќно тераписко дејство.

Есенцијалните масла на цветовите и тревите во алпското сено во комбинација со водената пареа благотворно делуваат на организмот.

Оваа необична терапија е идеална за луѓето кои имаат ревматски тегоби, болки во мускулите, вратот и грбот, но и за оние кои чувствуваат хроничен замор и често се под стрес. Освен тоа сеното го зајакнува имунолошкиот систем и ги елиминира токсините од телото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top