Home / алтернативна медицина / Лечат астмата со голтање на жива риба

Лечат астмата со голтање на жива риба

И покрај брзиот напредок на науката, во многу краеви ширум светот, народната медицина и понатаму останува популарен начин на лекување на некои болести.

astma ribaТака во индискиот град Хајдерабад, астмата и другите проблеми на дишните патишта се лекуваат со голтање на жива риба.

Секоја година во јуни над илјада Индијци доаѓаат во овој град во јужниот дел на Индија во заеднички обред да голтаат живи риби, „извалкани“ во жолта бела смеса, со надеж дека така ќе се излекуваат од астмата.

Бизарното лекување го објавија членовите на семејството Гоуд кои тоа го прават веќе со генерации.

Постои објаснување дека терапијата кои многумина се подложуваат на сила, особено децата, постигнува ефект така што слузавата супстанца на рибите поттикнува ширење на алвеолите во градите и со тоа овозможува на пациентите да „дишат“.

Експертите, пак, објаснуваат позитивни ефекти од терапијата вклучувајќи ги психолошките ефекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top