Home / алтернативна медицина / Крвави очи знак за висок притисок – спуштени капаци за мозочен удар

Крвави очи знак за висок притисок – спуштени капаци за мозочен удар

Здравствените експерти сметаат дека црвенилото на очите може да претставува симптом на некаква болест.

bloody-eye-110112-02Спуштените очни капаци може да укажуваат на мозочен удар и во ретки случаи на рак на белите дробови.

Треперењето на окото се јавува поради зголемен стрес, а белиот прстен околу ирисот може да биде знак на зголемен холестерол.

Белите очни капаци се знак на анемија. Недостигот на железо може да се открие во усната празнина и на образите.

Црвенилото во очите најчесто е безопасно, но доколку се забележи дека белките во окото често се црвени, тогаш тоа може да биде поврзано со зголемен притисок или висока температура.

Црвенилото во очите може да биде и последица од воспаление на рожницата на окото или алргиски конјуктивит.

oko33

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top