Home / бабини рецепти / Кој е лекот за киселини во желудник?

Кој е лекот за киселини во желудник?

Киселините се едни од честите непријатели на желудникот. Постојат голем број лекарства кои докторот ќе ви ги препише со цел да се заштитите од киселините, но сепак постои еден единствен природен лек за нив.

orizКиселините знаат да го разјадуваат желудникот и да имате чувство како целата храна која ја јадете ви се враќа назад со сосема поинаков вкус.

Наједноставниот и лесен лек против киселините во желудникот е оризот.

Оризот е природен лек против киселините кој едноставно ќе ги замени сите таблети препишани од докторот. Доволно е да земете само 9 живи зрна ориз и да ги испиете со пола чаша вода. Оризот ја опсорбира течноста (киселините) и тие лесно се исфрлаат од телото.

Сепак не е препорачливо доколку често имате киселини да јадете зрна ориз.Во тој случај потребно е да посетите доктор и да направите понатамошни испитувања. 

Најадисе.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top