Home / сведоштва / Кој е човекот кој за 5 минути го вратил видот на 100.000 луѓе (ВИДЕО)

Кој е човекот кој за 5 минути го вратил видот на 100.000 луѓе (ВИДЕО)

Тој е Непалски лекар кој се вика Сандук Рулт . Тој успеа да спаси вид на над 100.000 луѓе, а сето тоа го прави за неполни пет минути. Неговата генијална техника вклучува мал рез во окото кај пациентите со кој веднаш се елиминира катарактата која го заматува видот.

koj-e-chovekot-koj-za-5-minuti-go-vratil-vidot-na-100.000-lugje-video-249108Чудотворец од Непал го враќа видот на луѓето со специјална техника со рез во окото и со тоа ја отстранува матната катаракта која го спречува видот.

Тој е Непалски лекар кој се вика Сандук Рулт . Тој успеа да спаси вид на над 100.000 луѓе, а сето тоа го прави за неполни пет минути.

Неговата генијална техника вклучува мал рез во окото кај пациентите со кој веднаш се елиминира катарактата која го заматува видот.

Операциите веќе ги има изведено врз голем број на сиромашни луѓе низ светот кои немаат пари да ги плаќаат овие скапи операции во офтамолошки ординации.

Вечер.мк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top