Home / аларм / Климите ни го уништуваат здравјето

Климите ни го уништуваат здравјето

1овеќе ќе јадете

Ако не можете без клима во домот, автомобилот, на работа, па дури и на шопинг – на телото ќе му биде уште потешко да се прилагоди на летните температури. Ако сте го збуниле мозокот со голема температурна разлика, тој ќе го надомести тоа на необични начини. Попрво би се фатиле за солена, масна или слатка ужина со премногу калориска вредност, која инаку не ви се јаде кога е многу топло.

2. Ќе пиете помалку вода

klima otrovВо разладени куќа ќе имате помала потреба за течности, ќе пијат помалку вода и други пијалоци кои го стимулираат отстранувањето на токсините од телото. Добро е познато дека редовното пиење вода го намалува гладот, а исто така го разубавува изгледот на кожата на телото и лицето.

3.Би можеле да се разболите

Ако не можете да живеете без клима уред, бидете внимателни да не претерувате со прилагодување на температурата. Разликата меѓу надворешната и внатрешната температура не треба да биде повисока од максимум 5 степени.

Доколку го изложуватетелото на клима, а потоа излезете на жежок асфалт, ќе се доведете себе си до  температурен шок, кој може да резултира со настинка или посериозно заболување.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top