Home / бабини рецепти / Како да го намалите ’рчењето на природен начин?

Како да го намалите ’рчењето на природен начин?

Навечер пред легнување направете инхалација над сад со зовриена вода во кој ќе ставите неколку капки етерно масло од еукалиптус или две лажици сол. Лажичка мед пред спиење е здраво за вашето грло и воедно може да ви помогне при проблемите со дишењето, кашлањето, но и со ‘рчењето.

hrkanje-300x216Доколку вашата телесна маса е зголемена потрудете се да ја намалите барем за 10%.

Променете ја положбата на спиење, потрудете се да спиете на страна наместо на грб за да не се доведувате да паѓа јазикот према грлото со што ќе се зголеми веројатноста да ’рчите.

Спиењето на грб ги притиска дишните канали, а тоа предизвикува ‘рчење, додека положбата на лева или десна страна ги отвара каналите. Исто така, спиењето на гради без перница може да ви го олесни дишењето.

Избегнувајте конзумирање на алкохол и седативи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top