Home / природен лек / Како да ги излекувате чвргите на нозете?

Како да ги излекувате чвргите на нозете?

Гихт е воспаление на зглобови (артритис) предизвикано со создавање на кристали на уринарната киселина во зглобовите. Тоа се наслаги од сол. За нивното формирање можат да допринесат: грипот, ангината, лошиот метаболизам, погрешната исхрана, ревматските инфекции и долгото носење на неудобни обувки.

cukljevi-300x182Чвргите, како што популарно ги викаат кај нас се права ноќна мора на луѓето. Тие секогаш имаат проблем,  да си најдат обувки што им одговараат, бидејќи чвргите им сметаат, ги болат, а естетски неубаво изгледаат. Операцијата по искуство на некои луѓе  е само привремено решение, бидејќи и по неа, пак, може да се појават. Традиционалната медицина има поголема  ефикасност за лечење на оваа болест. За почеток треба организмот да се исчисти од наслаги на сол на следниот начин:

РЕЦЕПТ

Една лажица ловоров лист се прелива со 300 мл. вода и тоа се вари 5 минути.

Се става во термос и тоа стои 24 часа .

Утредента се процедува и цел ден се пие голтка по голтка. Овој чај се прави секоја вечер.

Третманот се повторува седум дена.

При пиењето на овој чај, да не ве изненади, ако често мокрите, бидејќи тоа е знак дека доаѓа до растворање на солите во организмот, затоа што тоа, повеќе ја иритира бешиката. Овој рецепт го користат и за разбивање на камен во жолчката. Овој начин на лекување трае 2 месеца и после тоа потполно ќе ги снема.

kucnilekar.com /moezdravje.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top