Free songs
Home / аларм / Еве што прават кафето, алкохол и наркотиците на вашиот мозок

Еве што прават кафето, алкохол и наркотиците на вашиот мозок

Луѓето секојдневно внесуваат супстанци кои можат да направат вистински хаос во организмот, а за тоа да не се свесни. Некои од нив се легални, другите пак не. Но крајниот резултат е дека тие директно влијаат на вашиот мозок.

mozok covekКафето – е најосновна дрога која многу луѓе ја користат. Кофеинот во мозокот дава привремено добро расположение. Може да не расони, но исто така може и да не направи нервозни, така да правете поголеми паузи помеѓу овој напиток.

Алкохолот- исто така влијае на состојбата во вашата глава. Тој го успорува размислувањето, дишењето како и чукањето на срцето.

Марихуана – Нејзината состојка, THC го зголемува нивото на задоволство, дури има и забава.

Хероин – Тој во мозокот се претвора во морфиум и може да влијае на начин на кој мозокот перцепира болка или награда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top