Home / алтернативна медицина / Јапонците лечат рак со вода – еве како

Јапонците лечат рак со вода – еве како

Јапонската традиционална медицина препорачува водата да се пие веднаш по будењето и тоа во лековити цели, а научните истражувања ја потврдуваат делотворноста на оваа навика. Јапонското лечење дава добри резултати во многу заболувања.

voda981Се применува за лечење на менингитис, дијабетес, гастритис, главоболка, астрма, бронхитис, епилепсија, болки во телото, па дури и рак.

Според јапонската метода лечењето со вода треба да се спроведува на следниот начин.
Наутро, пред миење на забите треба да се испиејат четири чаши по 160 милилитри вода, односно вкупно 640, а 45 минути подоцна не треба ништо да се пие, ниту јаде. Откако ќе истече тоа време следува појадокот па наредните два часа да не се јаде ништо.
Овој виде лекување нема негативни ефекти и е добро, освен за лечење може да се практикува целиот живот за очувување на доброто здравје и кондиција.
Притоа и никогаш не треба да се пие ладна, туку млака вода. Ладната вода ги згуснува масониите внесени со храната и така доаѓа до успорување на варењето, оштетување на цревните реси и појавување на гојазноста.
Должината на третманот со вода е различен за одредени болести, па така:
Покачен крвен притисок – 30 дена
Дијабетес – 30 дена
Гастритис – 10 дена
Туберкулоза – 90 дена
Рак – 180 дена
Оние кои боледуваат од артритис, оваа терапија можат да ја спроеведат само три дена во првата седмица, а потоа може секојдневно.
Јапонците се најдолговечната нација на планетата, а во 2008 година во јапонија се регистрирани над 33 илјади лица постари од 100 години. Истата година пехар за прослава на стотиот роденден во Јапонија примиле дури 19.769 Јапонци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top