Home / бабини рецепти / Изматете малку црвен пипер во чаша вода, испијте и очекувајте одлични резултати

Изматете малку црвен пипер во чаша вода, испијте и очекувајте одлични резултати

Ако ставете малку мелен црвен пипер на гребаница таа ќе го сопре крвавењето. Дополнителна занимливости – нема да ве пече туку ќе овозможи побрзо зараснување, а по се нема да остане лузна.

Станува збор за „рецепт“ од народна медицина кој се пренесува од колено на колено.

crven piperДоколку имате внатрешни ранички, испијте малку мелен црвен пипер изматена во чаша вода – ќе помогне во краток рок

Искуствата велат дека мелениот пипер е најдобро да се измати во чаша жешка вода и да се испи што е можно побрзо. Без оглед дали станува за внатрешно или надворешно крвавење, оралната употреба на мелениот црвен пипер експресно помага.

Освен што го сопира крвавењето, мелениот пипер работи според принципот на исцрпување на неуротрансмитери под име супстанца П, со што ги дезинтрегира нервите кои испраќаат сигнали за болка па така,, со едноставен речник, ја ублажува болката.

Помага кај воспаление на мускулите, болки во грбот, вкочанетост на вратот и другите болки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top