Home / Болести и лечење / Излекувала 20.000 луѓе од рак: Сега е откриена строго чуваната тајна!

Излекувала 20.000 луѓе од рак: Сега е откриена строго чуваната тајна!

Во 1988 година, американската докторка Хулда Кларк дошла до важно откритие, кое зацртало нов правец во развојот на медицината.
Во текот на својот живот Хулда Кларк излекувала од рак и од други тешки болести повеќе од 20.000 пациенти. Суштината на нејзината терапија е борбата против паразитите. Оваа докторка тврди дека причината за многу, наводно неизлечиви болести се – паразитите. Таа осмислила многу рецепти како да се ослободите од овие штетни микроорганизми и да се излекувате од рак и други тешки болести.

hulda-clarkДоктор Кларк е познат филозоф, биофизичар и автор на многу книги за алтернативната медицина. Таа студирала на канадскиот Универзитет Саскачеван каде дипломирала медицина, а потоа, на истото место магистрирала со посебни заслуги во подрачјето на биологијата. Во 1958 година Универзитетот Минесота и доделил докторат во областа на физиологијата. Во 1988 година д-р Кларк ја открила технологијата на скенирање на организмот на присуството на патогените микроорганизми. Тој изум е наречен Синкрометар (Syncrometer) – апарат кој овозможува брзо и точно детектирање на микроорганизмите и штетните материи во телото на човекот и животните. Синкрометар работи по принципот на преклопување на фреквенциите. Се, што се наоѓа во нашиот универзум, има своја фреквенција. Со помош на фреквенцијата може да се открие присуството на паразити, вируси и бактерии во телото. Со помош на овој апарат, д-р Кларк открила дека паразитите се причини за многу „неизлечиви“ болести.

Во 1993 година д-р Кларк ја издала книгата „Лек за сите видови рак“ (Cure for All Cancers), во која ја објаснила поврзаноста на ракот со паразитот Fasciolopsis buski. Тој паразит бил присутен во секој човек заболено од рак. И спротивно, кога паразитот би бил елиминиран, ракот би исчезнал. За лекување на своите пациенти Хулда Кларк разработила антипаразитски рецепт, кој се состоел од пелин, каранфилче и црн орев. Препаратот овозможувал чистење од повеќе од 100 видови паразити.
Комбинацијата на пелин, каранфилче и црн орев овозможувала да се уништат, не само возрасните паразити, туку и нивните јајца и ларви. Со помош на антипаразитската програма д-р Кларк излекувала илјадници луѓе од рак и од други болести.
Го продолжила својот труд и наскоро претставила нов метод на лекување – „запер“ (zapper) – електронски апарат, кој со помош на микроструја ги уништува паразитите, вирусите и бактериите во телото на човекот.

Уште пред Хулда Кларк, многу лекари знаеле дека микроорганизмите не поднесуваат електрицитет кој има одреден фреквенциски опсег. Тоа не се однесува само на паразитите, туку и на сите видови бактерии, вируси, габички и патогени клетки. Тоа било докажано во бројни експерименти, во кои лекарите со помошна фреквенциите успешно ги убивале вирусите и бактерии. Иако фреквенциите разорно делувале на патогените организми не биле штетни за здравјето на човекот. Овој правец во медицината се нарекува биорезонантна медицина. Биорезонантната медицина и официјално е прифатена во некои земји, на пример, во Русија, како гранка на конвенционалната медицина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top