Home / природен лек / Излечете ја габичната инфекција на ноктите само со сода бикарбона и оцет

Излечете ја габичната инфекција на ноктите само со сода бикарбона и оцет

Белите или жолтите точки на врвот од ноктите обично се првата фаза на габичната инфекција. Со текот на времето може да ја променат бојата или обликот, и ноктот може да стане многу непријатен и болен.

noze vodaМешавина на сода бикарбона и оцет е добра токму поради тоа што содата не е фунгицид, што значи дека нема да ја убие габата, но ќе го спречи нејзиното ширење и растење, додека оцетот се користи за убивање на габата.

потребно:

4-5 лажици сода бикарбона

1 чаша бел или јаболков оцет

вода

Измешајте една чаша оцет во садот со вода за натопување на нозете. Потопете ги околу 15 минути, а потоа добро исушете ги нозете со хартиена крпа. Повторете го ова повторно, но овој пат, додадете 4-5 лажици сода бикарбона.

Повторете го ова неколку пати во ден, два пати без и со сода бикарбона. Целта на оваа процедура е оцетот прво да ги уништи габите, а сода бикарбоната да спречи нивно натамошно растење и ширење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top