Home / сведоштва / Индиец тврди дека живее без храна и вода веќе 74 години

Индиец тврди дека живее без храна и вода веќе 74 години

Индиец тврди дека ништо не јаде и не пие веќе 74 години. Научно се докажа дека тој ја кажува вистината.

prahlad_jani_20100524

Прехлад Јани има 85 години и живее во пештерата  Амба без храна и без вода. Тој вели дека неговиот дом го напуштил на 7 годишна возраст бидејќи се чувствувал духовно гладен. Кога бил 11 години, како што раскажува тој, го добил благословот на божицата Амба.

Тој тврди дека се одржува во живот благодарение на „нектарот кој се филтрира низ дупка во неговиот јазик“.

Неговото тврдење научно било истражувано од тим составен од 30 научници во временски период  од 3 недели , при што му биле направени низа лекарски прегледи.

Во болницата тој бил следен со помош на камери при што било утврдено дека навистина ништо не јадел и не пиел за сето тоа време дури прстојувал таму. Лекарите биле изнандени бидејќи било кој друг човек да останел без храна и вода толку време сигурно би починал. За целото тоа време тој не уринирал и немал столица.

-Веруваме дека телото на Прехлад  Јаниј поминало низ биолошка трансформација  како резултата на медитација и моќна  јога, велат лекарите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top