Home / аларм / Хемотерапијата на колена: Случајно истражување открило – од неа туморот расте (Видео)

Хемотерапијата на колена: Случајно истражување открило – од неа туморот расте (Видео)

Тим на истражувачи од Вашингтон неодамна ја откриле смртната вистина за хемотерапијата, додека истражувале зошто клетките заболени од рак на простата е тешко да се искоренат, користејќи конвенционални методи на лечење.

rakКако што се испоставило, според налозите на студијата, хемотерапијата не може да го излечи ракот, но, наместо тоа служи како гориво за раст и ширење на ракот, што е многу тешко да се уништи, откако еднаш ќе се започне со хемотерапијата. Ваквата студија само докажува дека индустријата на конвенционално лечење на ракот е целосна измама.

Не само што хемотерапијата, која денес е стандарден метода за лечење на ракот, е целосен неуспех, туку е и штетен за оние кои што боледуваат од рак. Ваквата студија која е објавена во „Nature Medicine“, не изненадува што е игнорирана од страна на мејнстрим научната заедница. Истакнати детали говорат како хемотерапијата предизвикува, да од здравите клетки, се ослободува протеин кој всушност ги храни клетките од ракот, кои продолжуваат да растат и да се размножуваат.

Според студијата, хемотерапијата предизвикува да од здравите клетки се ослободува протеинот WNT16B, кој помага во опстојувањето на клетките заболени од рак. Хемотерапијата дефинитивно ги оштетува и ДНК здравите клетки и предизвикува долгорочна штета која трае долг период откако лечењето со хемотерапијата е завршено. Оваа комбинирана акција на уништување на здравите клетки и развој на клетките заболени од рак, технички ја претставува хемотерапијата како нешто кое што дополнително го создава ракот, а не го уништува. Ова би требало да го дознаат сите оние кои што боледуваат или пак познаваат некој кој што боледува од рак.

1-rak-prije-i-nakon-tretmana-sodom-bikarbonom„WNT16B, кога се лачи, е во интеракција со забилените туморски клетки кои предизвикуваат раст и напад и што е најважно, создава отпор на дополнителна терапија“, објаснува коавторот на студијата Питер Нелсон од „Фред Хутсхинсон Истражувачкиот Центар за Откривање на Ракот“ во Сиетел, во налозите кои се наречени „целосно неочекувани“

„Нашите резултати укажуваат на тоа колкава штета се прави на здравите клетки и истата може да допринесе за допонителен развој на ракот“, изјавиле од истражувачкиот тим после она кое што го забележале.

Избегнувањето на хемотерапијата го подобрува здраствениот исход – сугерираат истражувачите

Секој оној кој што ќе ја исклучи хемотерапијата, треба да се насочи кон алтернативните патишта на спречување и елиминрање на растот на ракот. Тоа може да ги вклучи алтернативните третмани како Герсоновата терпаија (www.naturalnews.com?Gerson.html), или конзумација на храната против ракот, хранливи работи како што се натриум бикарбонат (сода бикарбона), висока доза на витамин C и витамин D.
Во слично истражување изведено од страна на доктор Рагху Калури, автор на слично истражување објавено во списанието Cancer Cell, се покажало дека лековите за рак, кој обично се „туркаат на сила“, предизвикуваат туморите повеќе да се развиваат и матастазираат.

Извор – naturalnews.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top