Home / нови лекови / ФОТО: Пристигна спас за сите кои се плашат од вадење крв

ФОТО: Пристигна спас за сите кои се плашат од вадење крв

Американските научници смислија начин како да вадат крв без да користат игли или пак на било кој друг начин да предизвикуваат болка.

bloodslikОва апаратче кое е големо колку пинг-понг топче се става на кожата и за две минути со посебен вакуумски дел преку капиларите ја вшмукува потребната количина крв, која се собира во епруветата.

Medical Daily пишува дека оние што го пробале овој начин на вадење крв, знаат дека е во целост безболен.

Од компанијата се надеваат дека користењето на ова апаратче ќе биде одобрено и дека тоа ќе може да се најде на пазарот идната година.1bloodslik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top