Home / алтернативна медицина / Еве што се случува со вашиот ум ако постојано сте загрижени

Еве што се случува со вашиот ум ако постојано сте загрижени

Дали можете да го замолчите својот мозок? Британскиот филозоф Алан Ватс со помош на видео материјал објаснува зошто се грижиме и што се случува во нашиот мозок кога постојано сме загрижени.

Ватс загриженоста ја објаснува како “магепсан круг на умот“. Видеото кое го создал илустрира како изгледа циклусот на грижи.

mozokotЕднаш кога ќе научите да мислите, повеќе никогаш нема да можете да престанете.

Огромен број луѓе својот живот го посветуваат на тоа својот ум постојано да го држат зафатен бидејќи за нив е ужасно непријатно да ја поднесуваат тишината – објаснува Ватс.

Доведете се себе си во фаза во која ќе бидете загрижени и потоа постојано сте загрижени – вели Ватс.

Погледнете го видеото, ќе ве изненади вистината за тоа како го поминуваме животот.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top