Home / природен лек / Еве како да ги снема габичните инфекции од стапалата веднаш!

Еве како да ги снема габичните инфекции од стапалата веднаш!

За борба противгабичните инфекции на ноктите на нозете може да искористите многу едноставен начин. Натопете ги во јогурт !

jogurt-300x211Обичниот јогурт кој соджи живи бактерии acidophilus е одличен лек против бактериите на стапалата, оние кои се развиваат меѓу прстите и кај ноктите.

Тие пријателски микроорганизми ги убиваат габичните инфекции. Инфицираните места може да ги третирате и локално односно едноставно да ги намачкате со јогурт и да ги оставите да се исушат.

Потоа само исплакнете со ладна вода.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top