Home / сведоштва / Докторите му дале 18 месеци живот, а тој целосно се излечил од рак со овој рецепт

Докторите му дале 18 месеци живот, а тој целосно се излечил од рак со овој рецепт

Дејвид Хибит се разболел од канцер на тенкото црево, и по проценките на лекарите, имал само уште 18 месеци живот. Сепак, тој сега му се радува на заедничкиот живот со својата нова сопруга, како и на фактот дека целосно го излекувал ракот.

rak1-630x315Овој 33-годишник од Стафордишир тврди дека на целосно чудесен начин го излекувало маслото од канабис, кое чини околу 50 фунти за грам кај локалните дилери.

-Пријателите ми рекоа за маслото од канабис и прво одбивав да го пробам. Никогаш не сакав дрога.

Сепак, се чуствував како хемотерапијата полека ме убива и како да немам што да изгубам. Не сакав да се помирам со тоа дека ќе умрам – рекол Дејвид.

После напорната хемотерапија и радиотерапија следела и операција на тенкото црево во март 2013 и се било безуспешно. Сепак, единствено што му помогнало е канабисот.

Дејвид, кога открил дека го излекувал ракот, ја оженил Хедер (26) девојката со која бил во врска шест години.

Британскиот завод за превенција од рак изјавил дека е свесен дека пациентите го употребуваат канабисот како лек, но и дека и понатаму не постојат цврсти докази за неговата ефикасност и безбедност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top