Home / алтернативна медицина / Доктор од Италија, тврди дека сите го имаме дома лекот против рак

Доктор од Италија, тврди дека сите го имаме дома лекот против рак

Живееме во свет во кој постојано не бомбардираат отровни хемикалии, радијација. Во последните 5 децении бројот на одредени канцирогени заболувања е значително зголемен.

Според конзервативните предвидувања на Светската Здравствена Организација бројот на канцерогени заболувања во светот до 2020 година би се зголемил за 50 проценти.

medico-simoncini-644x362-640x360Колку и да звучи шокантно, никоја агенција на Обединетите Нации не се занимава со ова прашање, зошто постојано се зголемува бројот на заболени од рак?

Одличен пример е Белорусија во која се гледа големо зголемување на заболените од рак(жолтата линија), зголемување на бројот за заболените од рак на тироидната жлезда(плавата линија) и намалување на потполоното излечување(црвената линија).

Според нашето мислење нашата околина физички и психички стана толку отровна заедно со храната и водата која ја внесуваме во нашето тело и вистинско чудо е што бројот на заболени и умрети од рак не е поголем.

Модерните технологии за лечење од рак не гарантираат излекување и покрај бројните фондации и агенции кои со децении се обидуваат да пронајдат сигурен лек за канцерогените заболувања.
Нема да се занимаваме со модерните методи на лечење на канцерогените болести поради бројните контраверзии и контрадикции кои се толку многубројни.

Обичната сода бикарбона, разматена во чиста вода, нешто што можите сами да го направите дома.Стариот народен лек против многубројните воспалувања и габички гласеше: Три дена по ред наутро и навечер да се пие по една чаша чиста вода во која е растворена една лажица сода бикaрбона.Следните три дена да се пие свежа лимонада без шеќер цел ден, додека организамот не се презасити со витамин Ц и не мозже да го апсорбира повеќе.Во случај на потреба, целата постапка треба да се повтори.

baking-soda-lemon-600x400Некои од алтернативните начини за лечење на ракот се илегални и покрај тоа што се доста успешни, најпознат пример секако е Canabis Sativa или марихуаната, која помага во отстранување на акумулираните заболувања со голема стапка на успешност.Друг пример се семките од кајсиите кои содржат голема количина на витаминот B 17 (laetril) кој ги убива клетките на ракот без никакви негативни ефекти.Колку овој свет стана психопатски е примерот на Америка која благодарејќи наАмериканската Здравствена Организација ги прогласи овие семки како нелегални бидејќи содржеле опасни хемикалии и во Америка и Австралија кајсиите можат да се продаваат само без семки.

Докторот онтолог Tullio Simoncini е оној кој откри дека евтината и притстапна нетоксична сода бикарбона лечи рак и тумор.Заради ова тој беше прогласен од здравствената организација како шарлатан и еретик.

Надалеку најуспешен лек против ракот е содата бикарбона(NaHCO3), која на наша голема среќа сеуште не прогласена како илегална во овој луд свет! Доктор Simoncini е онколог од Рим, Италија. Неговата основна теорија за борба против ракот е дека треба да се спречат причините за појавување на ракот кои се воглавно габички по име Candida albicans!Содата бикарбона за разлика од другите анти-габични третмани на кои габичките можат да станат имуни, брзо и лесно навлегува во ткивото со рак или тумор.Заради таа своја особина содата бикарбона брзински го разградува туморот. Заради овие причини габичките не се повеќе во состојба да прават штета и потполно се без одбрана пред нападот на оваа природан хемиска супстанција.

​Candida albicans, причинител на многу женски болести според Simoncini главен предизвикувач на ракот.​

Извадок од интервјуто со доктор Simoncini направено од Emma Holister од здружението Candida International направено во 2007 година.

EH:Откако ги прочитав вашите револуционерни трудови за терапија против ракот, не можам а да не се запрашам колку ви беше тешко да работите во доменот на онокологијата со цел тој притисок и негодувања од страна за официјалната медицина. Како реагираше таа на вашата работа?

soda_bikarbona_shutterstockTS:Спречување. Сплетки. Клевета. Прогон. Кога научник има ефективна и револуционерна идеа, медицинските институции на секаков можен начин ќе се обидат да го уништат тоа бидејќи ги загрозува интересите на оние што моментално владеат со тоа. Без разлика колку кој метод е успешен, важно е да се уништат сите траги.
Вледеачките до сега направија многу работи кои требаше да ме спречат во мојата работа:

Ме исфрлија од сите медицински организации.

Направија вистинска хајка по сите медиуми правејќи кампањи да ме окаректизираа како обичен шарлатан.

Монтирани судски процеси со цел по судовите да ме присилат да се откажам од мојата работа.

Постојано полицијата ме малтретира во сопствениот дом.

EH:Поради што денешната медицина со сите сили се обидува да ја спречи вашата теорија и начини на лечење со помош на сода бикарбона и поради што ги одбиваат вашите главни докази дека габичката од видот Candida е главен предизвикувач на ракот?

TS:Една од главните одлики на медицинскиот врв е себичноста и алчноста како и недостаток на морал.Тие одлики ги спречуваат да погледнат подалеку од својата лична корист. Второ, денешната официјална теорија за настанување на ракот се состои од хипотезата дека канцерогените заболувања настануваат со генетско пореметување на клетките, мутација на клетките кои предизвикуваат формирање на клетките на ракот.Ова теорија еноставно е неточна и никогаш не е докажана. Затоа и сите методи на лечење или не даваат резултати или се неприметливи.

EH:Мислите ли дека тој проблем може да се реши?

TS:Да.Сето тоа може да се постигне ако се направат истражувања кои ќе се занимаваат со самиот извор на проблемот, секако ако се дозволат слободни медицински испитувања без мешање на парите или политиката. Кога луѓе од областа на медицината само од една земја би се собрале на едно место и би одлучиле да најдат решение на некој проблем, без кршење на човечките морали и стандарди, со дозволена слободна циркулација на информациите низ медиумите, тогаш резултатите би се забележале веднаш.

EH:Колку случаи на рак сте излечиле? Сигурно позитивните резултати би морале да им значат нешто на вашите колеги од областа на медицината?

TS:Излечив стотици пациенти. Многу од нив имаа последен стадиум на ракот или имаа канцирогени заболувања во напреден стадиум, посебно беше голем бројот на оние кои ми се обратија за помош после неколку неуспешни третмани со конвенционалните терапии. Поголемиот број од нив во целост се опорави после третманот со сода бикарбона и сеуште нормално живеат и работат. Во случаите кога се започне со лечење на ракот во раните стадиуми после откривање на мали канцирогени јазли со големина до 3 см и минимален број на метастази, пациентите во целост се опоравуваат во 90 проценти од случаите. Важно е да се напомене дека дека повеќето лекари се сложуваат со мојот метод на лечење на ракот.

EH:Не постои ли начин овие докази од здравствените картони на пациентите кои се излечени од ракот со сода бикарбона да се искористат како притисок на медицинските здруженија со цел озбилно да ја сватат вашата работа?

TS:Не, затоа што е потребно да се демонстрираат над стотина потполно документирани случаи и а за тоа е потребно да работам во некоја клиника која се занимава со истражувања на ракот. За мене тоа е невозможно затоа што сум исклучен од медицинската заедница.

EH:Многу жени имаат Candidа која им прави бројни гинеколошки проблеми од проблеми со репродуктивните органи па се до женски канцирогени заболувања.Имате ли некаков совет за нив?

TS:За жените да ги искоренат хроничните проблеми и габичните инфекции, тие би требало секоја ден да се чистат со два три литра чиста превриена вода која треба да се излади на телесна температура и во неа да има две супени лажици сода бикарбона.Овој третман треба да се повторува во период на два месеца освен за време на менструалниот циклус.Candida е многу отпорна габичка и потребно е долго време за да се искорени.

Докторот Tullio Simoncini од самиот почеток на својата онтолошка кариера подигна прашина во Светската Медицинска Организација и тоа само поради фактот дека пропагираше лечење на канцерогените заболувања со лесно достапно и неотровно соединение: сода бикарбона.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top