Home / алтернативна медицина / Чудотворна печурка од Тибет – Нема болест што не ја лечи, а го зголемува и либидото

Чудотворна печурка од Тибет – Нема болест што не ја лечи, а го зголемува и либидото

Позната е под латинското име Cordyceps sinensiss, а месното население на Непал ја вика варша гумба.

pecurka tibet Оваа чудотворно лековита медицинска печурка која расне во високите планини на југозападна Кина и на Тибет  има вчудовидувачка природна моќ да ги поттикне виталноста, плодноста и потенцијата, но многу други позитивни влијанија врз здравјето на луѓето. Во традиционалната кинеска и тибетска медицина се користи повеќе од 2.000 години.

Клиничките испитувања потврдија дека печурката го зголемува либидото и кај мажите и кај жените подобрувајќи ја биосинтезата на хормоните кортизол и тестостерон. Не се забележани штетни пропратни појави и затоа во Азија често се користат паровите, посебно оние што немаат деца.

Печурката благотворно влијае врз широк спектар телесни и душевни проблеми кај луѓето:

–          ги штити бубрезите од воспаленија и нарушено функционирање;

–          помага во детоксикација на црниот дроб, кај фиброза, цироза и проблеми кои се последица од хепатитис;

–          позитивно влијае врз расположението, па се користи при замор и за лекување на различни видови депресии;

–          го регулира лачењето на инсулин, ја спречува хипергликемијата;

–          се користи против кашлица, отежнато дишење, астма и при лекување хронични опструктивни белодробни болести;

–          досегашните истражувања покажале позитивно влијание и во третманите против рак затоа што ги запира растот, делбата и размножувањето на малигните клетки;

–          штити од кардиоваскуларни заболувања – ја регулира работата на срцето, циркулацијата, го снижува високиот притисок, ги намалува холестеролот и триглицеридите;

–          ефикасен лек против инфекции затоа што делува врз вируси, бактерии, габички и паразити.

Во светот се продава во форма на таблети, прав или тоник, а препорачаната дневна доза е од 3  – 6 грама дневно.

Primetime

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top