Home / природен лек / Чудесен лек од кора од калинка за стомачни инфекции

Чудесен лек од кора од калинка за стомачни инфекции

Овој лек помага при дизентарија, дијареа и ќе ве ослободи од цревни нарушувања, стомачни вируси, сламонелоза, чир на желудник и дисбактериоза на цревата.

Не ја фрлајте кората од калинка. Исушете ја и чувајте ја.

Чудотворен рецепт на рускиот исцелител Г.И. Глобоког:
kalinkaОднос на суви кори од калинка и зовриена вода е 1:20. Во претходно загреана топла шолја или чаша ставете 10-12 грама суви кори и прелије ги  со 200 мл. зовриена вода. Покријте ја чашата со ттацна и оставете да отстои 25-30 минути. После тоа може да се пие. Корите не ги фрлајте.
Подготовка: За секоја болест е различна.
консумирајте на следниов начин за дизентерија, дијареа, салмонелоза, туфус, колара, воспаление на слепо црево:
Откако чајот ќе отстои 25-30 минути, треба да се испие половина чаша. Не треба да се процедува. Повторно поклопете со тацна. Ако после 10 миути почувствувате олеснување и ви е поодбро, чнаачи дека во прашње е обичен пролив и негоовот лекување е завршено. Ако полсе 10 минути не почувствувате олеснување, значи кај вас е или дизентерија, или дијареа, или тифус, или салмонелоза, или колера. Треба да останете дома и по три часа да ја испиете преостаната половина чаша со чај. Процесот на лекување профолжете го и во следните три часа. А оздравувањето доаѓа по пет часа од почетокот на лекувањето. 

За седумдневно лекување од: Чир на желудник, чир на тенко црево, воспалување на дебелото црево (колитис), дисбактериоза на цревата, консумирајте го чајот на следниот начин:

Откако ќе отстои 25-30 минути, почнете да го пиете чајот. Во текот на денот испијте половина доза, не одеднаш, во четири наврати, на приближно еднакви временски растојанија, по 20-25 мл. Почнете да го пиете чајот наутро, на празен стомак, а полседната четврта доза пред спиење. Чајот не треба да се пие секој ден, туку секој втор ден, за време од седум дена. Тоа е доволно за комплетно лекување. За сигурно излекување на чир во желудник, се прави пауза од седу дена и се повторува лекувањето.

Запомнете, во процесот на лекување, чајот се пие непроцеден. За време на лекувањето не смеете да консумирате алкохол. Односот на кората од калинка и зовриената вода е 1:20.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top