Home / природен лек / Чајот го намалува ризикот од предвремена смрт за 25%

Чајот го намалува ризикот од предвремена смрт за 25%

Чајот навистина е најдобар пијалок кој според последните студии го намалува ризикот од предвремена смрт за 25%.

caj orevСпецијалистите се категорични дека чајот е многу подобра опција од кафето. Дополнително истражување покажа дека љубителите на кафето е многу поверојатно да пушат и да се хранат нездраво, отколку луѓето кои што пијат чај.

Придобивките од чајот во голема мера се должат на содржаните во него флавоноиди, многу корисна состојка за срцето. Во истражувањето учествувале 131 401 лица на возраст меѓу 18 и 95 години.

Резултатите покажуваат дека оние кои конзумираат чај се поактивни физички. 45% од нив имаат постојана и доволна физичка активност во споредба со 41% од приврзаниците на кофеинот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top