Home / бабини рецепти / Брадавици – Како да се ослободиме од нив?

Брадавици – Како да се ослободиме од нив?

Многумина од нас имаат или имале проблеми со брадавиците. Освен тоа што изгледаат многу грозно, ни сметаат во секојдневните активности, па посакуваме да се ослободиме од нив што побрзо.Еве неколку старински лекови кои се користат за отстранување на брадавиците

bradavice1. Сварете силен чај од росопаст: Во 1 литар зовриена вода се става 40г росопаст и оставете го да се свари околу 10 минути. Кога чајот ќе се олади, измијте ги брадавиците, почекајте да се исушат. Ова правете го секој ден во период од 6-8 днеа и брадавицата ќе исчезне.

2. Измијте ги рацете со сапун и потоа трлајте ги брадавиците со пената. Потоа површинскиот дел поминтете го со пена. Оставете да се исушат. За десетина дена ќе исчезнат.

3. Површината на која се наоѓаат брадавиците нанесете млеко од смоква и почекајте да се исуши. Секоја вечер повторувајте ја постапката, но притоа внимавајте брадавицата да не се исуши и да распадне.

4. заврзете свеж џигер на брадавицата и оставете во текот на денот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top