Home / бабини рецепти / Бабини лекови за јачмен на око

Бабини лекови за јачмен на око

да се масира на јачменчето со варено јајце, дури е топло, некоклупати на ден.  и излупено не многу жешко и да се стави на местото на јачменот и тој ќе пукне

jacmenтопли облози за да пробие – чај од камилица и да почекам да се олади. После со крпче да го натопам, и да го ставам на окото. затоплено камче на окото за побрзо да се изгуби

да се помине местото со лук (пресечен за да се навлажни) неколку пати во денот и за 2 до 3 дена.

Доилка неколкупати да ви капне во окото – од мајчиното млеко поминува инфекцијата

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top