Home / природен лек / Бабин сок кој го снижува високиот притисок без никакви нус појави

Бабин сок кој го снижува високиот притисок без никакви нус појави

Ако барате сок чии активни супстанци по природен пат со отпуштање на мускулите во ѕидовите на артериите го снижуваат покачениот крвен притисок, треба да пиете сок од целер. Испробајте ја делотворноста на овој едноставен природен лек.

pritisokПодатоците на Светската здравствена организација покажуваат дека 44,2 % возрасни лица во Европа има артериска хипертензија.

Во случај систолниот притисок да е 140 мм Hg или повеќе, а дијастолниот 90 мм Hg или повеќе, во текот на две мерењето по ред во состојба на мирување, дијагноза за артериска хипертензија се смета за потврдена. Високиот крвен притисок или артериска хипертензија е една од најчестите дијагнози на модерниот човек.

Што може да помогне?

Сакате да го намалите зголемениот крвен притисок? Користете целер! Овој влакнест зеленчук со рскава текстура е одличен сојузник против артериската хипертензија. освен тоа, делува без никакви можни нус појави, дури и ако користите други лекови.

16-celerЦелерот содржи активни супстанци кои по природен пат ги отпуштаат мускулите во ѕидовите на артериите и околу нив. Споменатите супстанци го снижуваат крвниот притисок и го подобруваат здравјето на кардиоваскуларниот систем со намалување на хормонот на стресот. Целерот содржи и значителни количества магнезиум, калиум и калциум, а поволното влијание на тие минерали служи за смирување на нервниот систем.

Современата медицина долго го игнорирала овој лек иако уште Хипократ го препорачувал стебленцето од целер за пациенти заболените од нервна напнатост. И кинеската медицина одамна го признава сокот од целер како средство за намалување висок крвен притисок.

Резултатите на американските истражувања во текот на кој учесниците дневно употребувале една недела сок од четири стебленца целер го потврдуваат тврдењето за лековитоста на целерот. На учесниците крвниот притисок им падна од 158/96 на 118/82.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top