Home / бабини рецепти / БАБИН ЛЕК за циститис и воспаление на јајници

БАБИН ЛЕК за циститис и воспаление на јајници

Овој лек ќе ви помогне да се ослободите од бактериите во урината и да престанете да боледувате од чести циститиси. Еден литар млеко ставете во подлабок сад, садот на решо, а решото на под.

jajnici-300x200Клекнете над лонецот со млеко да ве опфати лековитата пареа, но внимавајте да не се изгорите. Околу половината завиткајте чаршаф за да не излегува пареата во просторијата. Изложете се на дејството на пареата с` додека млекото сосема на зоврие.

Утредента повторете ја процедурата. Брзо ќе почувствувате значително подобрување на состојбата, зашто топлото млеко е моќен антибиотик. Доволни се неколку вакви третмани за сосема да оздравите.

Во Русија жените се изложуваат на дејството на пареата од лековити ливадски билки. По 10 дневен 15-минутен третман се лечи не само упорниот циститис, туку и воспалението на јајчниците.

Blagica Dimkova (Kocani)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top