Home / бабини рецепти / Ако си го фатите прстот на врата, имате модрица или чврга – бабини лекови

Ако си го фатите прстот на врата, имате модрица или чврга – бабини лекови

Ајој  отиде прстот

rakaffАко го фатите вашиот прст во некоја фиока или удрите со главата во работ на прозорецот. Посипете на болното место шеќер во прав и оставете го, додека не се одлепи само, а потоа исплакнете добро со ладна вода.

Ќе ве изненади кога ќе видите нема оток и болка е речиси мината

Модрици

По силен удар може да се очекува дека ќе се појавуваат на местото модрици. веднаш ставете  го местото под млаз со топла вода. Или ставете топли облоги – што потопли колку што можење да поднесете. На овој начин ќе се подобри циркулацијата на крвта и модринката нма да се појави, а и болката ќе се ублажи.

Чврги

Ова може да го користите и кај децата. На местото држете памучна вата натопена во оцет

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top