Home / Болести и лечење / Ако не пиете доволно вода – еве од што може да се разболите

Ако не пиете доволно вода – еве од што може да се разболите

Проблемите со бубрезите, кожата, дигестивниот систем и главоболките се само некои од ефектите предизвикани од внесувањето недоволно количество вода. Водата ни е потребна како што ни е потребен и воздухот.

pijte-vodaДали знаевте дека кога чувствувате жед, Вашето тело веќе е дехидрирано? Најдобро е да се пие мало количество вода во текот на целиот ден. Покрај Вас треба да има вода секогаш. Доколку не сте личност која се буди лесно, пијте две чаши вода веднаш по будењето. Водата ќе го подигне крвниот притисок на нормално ниво. Освен тоа, поздраво е да се пие вода на празен стомак отколку кафе.

Имајте предвид дека соковите со шеќер и чаевите не се исти како и водата. Всушност, се случува спротивното. Доколку сакате да пиете кафе, пијте една чаша вода повеќе за секоја шолја кафе што ја пиете.

Водата, исто така, го забрзува и метаболизмот. Доколку пиете повеќе вода ќе јадете помалку бидејќи водата прави да се чувствувате „полно“.

water1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top