Home / сведоштва / 17 год дете се врати од мртвите – лекарите дигнале раце, го спасила природна терапија (Видео)

17 год дете се врати од мртвите – лекарите дигнале раце, го спасила природна терапија (Видео)

 Во 2012 година. Грант тогаш 15 годишен ученик, доживеал сообраќајна несреќа – бил удрен од автомобил. Грант имал тешка повреда на главата. Лекарите им рекоа на родителите дека нема да ја преживее ниту ноќта со такви повреди, но откако успеа да ја преброди најтешката препрека и да ја претурка ноќта борбата на Грант не била ни оддалеку готова.

ustao-iz-mrtvih-mladicu-iz-sad-a-riblje-ulje-spasilo-zivot-504x335-20140102-20140119181430-88a4a35fcd87fab4d69ebc605e74748cТој преживеал , но неговиот мозок бил премногу оштетен. Тој се разбудил од кома по неколку недели, но не зборувал, не се сеќавал на ништо, не реагирал на ништо.

– Лекарите ми рекоа дека никогаш нема да бидеме во можност да го вратиме каков што бил, дека нема да зборува, оди и нема да може дури и да се фокусира да гледа во една единствена точка – вели неговата мајка.

Родителите се молеле за чудо. Еден пријател им предложил третман со рибино масло. Очајни и немајќи друг избор се обиделе и биле запрепастени. Грант почнал да се сеќава на минатото, да зборува, одело бавно но сепак имало подобрувања. Ја интезивирале терапијата и по само два дена на интензивна терапија неговата мајка во средината на ноќта ја разбудил телефонски повик. Се јавувал Грант

ustao-iz-mrtvih-mladicu-iz-sad-a-riblje-ulje-spasilo-zivot-504x335-20140102-20140119181442-f0c161136c3c46bb3a69321d3c305ea3– Тоа беше тој. Тој зборуваше со мене сосема нормално, како ништо да не било. Се сеќаваше на се од својот живот и водевме прекрасен нормален разговор. После тоа јас едвај заспав и во утринските часови се прашував дали тој навистина се јави или сонував, вели мајката

Но, два месеци подоцна лекарите Грант го пуштиле од болницата . Во моментов тој е дома, постепено се враќа кон нормалниот живот , а планира наскоро да се врати и на училиште . Лекарите имаат објаснување за ова.

– Ако во ѕид од тули избушите дупки , логично е дека може да  ги пополните со други тули. Тоа е исто со мозокот. Дајте му омега-3 масни киселини, кои играат клучна улога во развојот на мозокот и ете го чудото . Тие му овозможуваат на мозокот Грант да се опорави  – рече доктор Мајкл Левистолд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top