Free songs
Home / сведоштва / Се појави крст во џамија: Болни луѓе се излекуваа

Се појави крст во џамија: Болни луѓе се излекуваа

Во една од џамиите во Насарава се покажа крст што стотина од присутните верници останаа во шок, а многу од нив тоа го сметаа за чудо.Главниот имам на џамијта потврдил дека е виден крст во џамијата и го нарече тоа „ знак од Бога“.

djamija krstСтотина верници биле изненадени со чудната појава на крстот, што го натера да се молат за прошка и за благослов.

Крстот кој е симбол на христијанството бил осветлен на земјата во неспоредна близина од џамијата. Хаџар Хусаини изјавила дека прва ја видела светлината во облик на крст на 28. септември, а нејзината мајка ја потврдила оваа чудна појава и истакнала дека нејзината ќерка се уплашила и се вратила дома.

Некои од верниците оваа појава ја анализираат како „ знак на смирување во друштвото“, една верница тврдела дека се излекувала кога ја посетила џамијата.

– Бев на операција пред две години и почнаа промените во моето тело. Се молев пред крстот и сега сум излекувана, рекла Грејс Ејз.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top