Free songs
Home / Болести и лечење / По бричењето на нозете ви се појавуваат црвени точки на нозете? – Еве која е причината за тоа

По бричењето на нозете ви се појавуваат црвени точки на нозете? – Еве која е причината за тоа

Ако користите брич сигурно ви се случило бар еднаш да ви се појават црвени топчиња по бричењето. Често болат и печат, а кога ќе дознаете што се, ќе го фрлите бричот веднаш.

depilacija-11-300x198Кога вашиот брич го оставате во тоалет на отворено, и особено ако е веќе користен, се наталожуваат огромен број бактерии. Со тие бактерии кога ги нанесувате на кожа, истата ја иритирате, и самите пори кои се отвараат се ново легло за бактерии.

Сепак, секако може нешто да се превземе. Менувајте го бричот на 5 до 7 бричења најмногу. Добро измијте го пред користење со топла вода.

Ако се иритирате ставете пешкир на кожата.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top