Free songs
Home / сведоштва / Ова денеска задолжително ИЗГОВОРЕТЕ го за оздравување на вашите блиски!

Ова денеска задолжително ИЗГОВОРЕТЕ го за оздравување на вашите блиски!

Денеска се празнува Свети апостол Филип. Свети апостол Филип потекнуваше од Кесарија Палестинска. Беше женет и имаше четири ќерки. Кога светите апостоли ги бираа ѓаконите во ерусалимската Црква, што требаше да се грижат за бедните и болните и да ги организираат вечерите на љубовта т.е. агапите, меѓу нив беше избран и Филип.

apostol-filipА кога настана гонењето на христијаните во Ерусалим, тој се повлече во Самарија и таму го проповедаше Евангелието, и не само што го проповедаше, туку и го сведочеше со многу чуда, изгонување на демони и исцелување на болни. Го заврши овој живот мирно и во длабока старост и се пресели во радоста на својот Господ.

Денеска светот дава богатство и штити од напасти, затоа на денешен ден трба да се молите на Свети апостол Филип, да го моли милостивиот Бог да ги опрости гревовите.

Со реченицата: Апостоле, свети Филип, моли го милостивиот Бог да ни ги опрости гревовите на нашите души.

ЗаСе.мк

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top