Free songs
Home / природен лек / Не ја фрлајте кората од лубеницата – полна е здравје

Не ја фрлајте кората од лубеницата – полна е здравје

Повеќето луѓе кората од лубеницата ја фрлаат во ѓубре откако ќе го изедат сочниот дел, не знаејќи дека кората е најздравиот дел од ова овошје.
lubenica-3Додека уживаме во сочниот дел, забораваме на кората која во себе содржи B и C витамин, па наместо во нашиот организам, овие материи завршуваат во канта за отпадоци.
Покрај овие витамини, кората од лубеницата содржи и аминокиселина која е многу здрава.
Следниот пат слободно искористете ја кората, најпрво добро да се измие, а потоа смелете ја во блендер и додајте ја во вашиот омилен пијалок.
Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top