Free songs
Home / Болести и лечење / Кучињата намирисуваат рак на простата

Кучињата намирисуваат рак на простата

Кучињата четири пати поуспешно откриваат рак на простата од традиционалните тестови, покажува новото истражување.

kuce rakВо 90% од случаите кучињата се справиле совршено со задача да „душнат” болеста. За разлика од нив традиционалните медицински истражувања прават почесто грешки во евидентирањето на состојбата на пациентот. Три од четири позитивни теста се покажале лажни и водат до непотребни дополнителни истражувања.

Но специјално обучени кучиња, може да ви помогнат. ”Резултатите кај кучињата се забележителни. Со години милиони долари се доделени за усовршување на традиционалните методи за испитување на болеста, но е постигнато сосема мало подобрување во сигурноста”, објасни водечкиот автор на експеримент д-р Клер. Според неа ова доведе до огромна загуба на ресурси, а да не зборуваме за страдањата на засегнатите пациенти.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Scroll To Top
trusted online casino malaysia minyak dagu mega888 pussy888 xe88 apk joker123 super 8 ways ultimate casino malaysia live22 mega888 免费电影 casino malaysia 918kiss